<DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif">I was running into this same problem with a puppy Linux Install on a friends older Sony Vaio Laptop. The CD Rom would constantly fail on install/sometimes wouldn't work at all. I tried booting puppy Linux off of the USB stick  and when Puppy was up and running I could read off the CD no problem to an extent; until I had it doing something rather labor intensive and then it too would fail again. </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif">This may not be the problem with yours but certainly was the problem with my friends. His DVD drive just could not reliably read Burnt DVDs/CDs. I made a copy of Back to the Future I was able to play the entire movie with the original disc. The Burnt copy only lasted 5-10min. Yet if I played the burnt copy on my desktop computer if worked flawlessly.  </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif">These older drives just sometimes don't cut the mustard when it comes to burnt media.</DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"> </DIV>
<DIV style="FONT-SIZE: 10pt; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Geneva, Arial, Sans-serif"><BR><!-- Signature 35F8AEDC-1321-AE3A-9CA8632AF98A2FB5 -->
<DIV>
<TABLE style="BACKGROUND: #fff; FONT: 11px arial,sans-serif" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=600 border=0>
<TBODY>
<TR bgColor=#003399>
<TD style="BORDER-TOP: #039 1px solid; PADDING-LEFT: 15px; BORDER-LEFT: #039 1px solid; COLOR: #fff" width=330><B style="FONT-SIZE: 14px">Blake Haggerty</B><BR><SPAN style="FONT-SIZE: 12px">Technical Recruiter </SPAN></TD>
<TD style="BORDER-RIGHT: #039 1px solid; BORDER-TOP: #039 1px solid; BORDER-LEFT: #039 1px solid; BORDER-BOTTOM: #039 1px solid" align=right width=385><IMG height=42 alt="" src="http://www.linkedin.com/img/signature/bg_bluegel_385x42.jpg" width=385></TD></TR>
<TR>
<TD style="BORDER-RIGHT: #039 1px solid; PADDING-RIGHT: 0px; BORDER-TOP: #039 0px solid; PADDING-LEFT: 30px; PADDING-BOTTOM: 10px; BORDER-LEFT: #039 1px solid; PADDING-TOP: 10px; BORDER-BOTTOM: #039 0px solid" colSpan=2>
<TABLE style="FONT: 11px arial,sans-serif" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0>
<TBODY>
<TR style="LINE-HEIGHT: 15px" vAlign=top>
<TD width="30%"><B style="COLOR: #999">Work:</B> 415-788-8488 x215<BR><B style="COLOR: #999">Fax:</B> 415-788-2592<BR></TD>
<TD style="PADDING-LEFT: 15px" width="40%"><B style="COLOR: #999">Email:</B> <A style="COLOR: #000; TEXT-DECORATION: none" href="mailto:blake.haggerty@sapphire.com" target=nw>blake.haggerty@sapphire.com</A><BR><IMG height=14 alt="" src="http://www.linkedin.com/img/signature/icon_in_blue_14x14.gif" width=14 align=middle> <B><A href="http://www.linkedin.com/in/blakehaggerty" target=nw>http://www.linkedin.com/in/blakehaggerty</A></B><BR></TD>
<TD style="PADDING-RIGHT: 15px; PADDING-LEFT: 15px; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 0px" width="30%"><B>Sapphire Technologies</B><BR><A style="COLOR: #000; TEXT-DECORATION: none" href="http://maps.google.com/maps?q=&hl=en" target=nw></A><BR></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR>
<TR style="FONT: 10px arial,sans-serif">
<TD style="BORDER-TOP: #039 1px solid; PADDING-TOP: 2px"><A href="http://www.linkedin.com/e/wwk/3663885/" target=nw>See who we know in common</A></TD>
<TD style="BORDER-TOP: #039 1px solid; PADDING-TOP: 2px" align=right> </TD></TR></TBODY></TABLE></DIV><!-- End_Signature 35F8AEDC-1321-AE3A-9CA8632AF98A2FB5 --></DIV><BR>
<DIV style="BORDER-BOTTOM: #555555 2px solid"> </DIV><FONT face=Tahoma size=2>
<DIV style="FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: tahoma; BACKGROUND-COLOR: #efefef">-----Original Message-----<BR><B>From:</B>Alex Kleider a_kleider@yahoo.com <BR><B>To:</B> "Linux userGroup" <SF-LUG@LINUXMAFIA.COM>;<BR><B>Sent:</B> Nov 12, 2007 02:22:15 PM<BR><B>Subject:</B> [sf-lug] i586 ThinkPad CD-ROM problems</DIV><BR>Rick chided me (justifiably of course) for not providing more specifics <BR>re my problems installing Mandriva. I've done some more experimenting <BR>and am beginning to worry that the CD-Rom may be dying although there <BR>is also some evidence to the contrary. <BR>Currently I'm running DSL (Damn Small Linux) with out problems BUT <BR>would like to switch to a more conventional distro. I AM able using the <BR>i586 ThinkPad running DSL to mount and read a CD burned on another <BR>(ubuntu) computer. For example I read the README file on the Mandriva <BR>CD this way. Pretty good evidence I thought that the CD-ROM drive works <BR>fine. <BR>BUT: <BR>When doing an install (I've tried both Debian and Mandriva with similar <BR>results) the process stalls. <BR><BR>during Debian install: <BR>it proceeds as expected untill the "Detecting Hardware" part- <BR>it fails to find the CD Rom drive and offers to let me submit one on a <BR>floppy. <BR>"No common CD ROM drive was detected" <BR>with the following reports on the display of another (virtual) <BR>terminal: <BR><BR>ide-cd: cmd 0x5a timed out <BR>hdc : lost interrupt <BR>hdc: ATAPI 24X CD ROM drive 128 k Cache <BR>Uniform CD-Rom driver Revisioin: 3.20 <BR>hdc: lost interrupt <BR><BR>Mandriva starts with a "Mandriva screen"; notifies that booting is <BR>beginning and then that Kernel is loading; and then goes to another <BR>Mandriva screen and just sits there indefinitely; <BR>Ctl-Alt- F2 ---> another terminal with messages similar to those seen <BR>during Debian's install attempts: <BR><BR>hdc : lost interrupt #this appears many many times <BR>ide-cd : cmd 0x5a timed out <BR><BR>*looking for media adaptors <BR>*PCI : device 1069 5229 ffff ffff is "ALi Corporatioin IM5229 IDE", <BR>driver is alim15x3 <BR>*have to insmod alim15x3 <BR>*warning: unable to get module filename for ide core <BR>ide-cd : cmd 0x28 timed out <BR>hdc: lost interrupt <BR>/sbin/init: error while loading shared library invalid ELF header <BR>Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init! <BR><BR>All of this makes me think that the CD-Rom is failing BUT if that is <BR>true why does it read a CD normally using DSL Linux? <BR><BR>Perhaps there is enough information here for someone to immediately <BR>recognize the cause of the problem; if not, I'm ready to suggest to my <BR>friend who owns this computer to pitch it into the trash! (But I'd <BR>rather conquer the problem instead!) <BR><BR>Thanks alex <BR><BR><BR><BR><BR>alex@kleider.net <BR><BR><BR>____________________________________________________________________________________ <BR>Never miss a thing. Make Yahoo your home page. <BR>http://www.yahoo.com/r/hs <BR><BR>_______________________________________________ <BR>sf-lug mailing list <BR>sf-lug@linuxmafia.com <BR>http://linuxmafia.com/mailman/listinfo/sf-lug <BR><BR></FONT></DIV>