The title says it.  New <font face="sans-serif" size="2">user making the awkward transition </font>to Linux, long time <font face="sans-serif" size="2">intermediate </font>user of Windoze.  <font face="sans-serif" size="2">
I fell in love with the LinuxMCE video
and the idea of total control of my life with one remote. 
On a dedicated Compaq I installed Kubuntu Feisty, then the 2-cd install
of LinuxMCE, which includes MythTV. I can boot into MCE, and select
WatchTV which gets me into Myth. I have downloaded a lovely program
guide, which I can browse. But when I try to schedule a program or
watch live, I get a black screen with only a mouse cursor. 
My Ubuntu laptop can't network install a Media Director either<br>
<br>Hardware: Hauppage PVR-500, ATI all-in-wonder 9800 pro. 300GB hd
partitioned automatically during install as one big partition. 512Mb
RAM
<br>
<br>I suspect that the problem MAY be in the ATI vid card, and even tried installing Linux ATI drivers. But I
get
the black screen. 
Uninstalling the drivers and using the generic drivers also doesn't help.<br>
<br>
Any help out there Pleez? My phone is below if that is easier.  I have a couple of P3 desktops, most of a High end Bose speaker system, a garage sale full of interesting tech odds and ends  [just ask], and I could even pay a modest amount for help to solve my problems and get LinuxMCE up and running.  
</font><br><br clear="all"><br>-- <br>Sam Geffner<br><a href="mailto:sgeffner@gmail.com">sgeffner@gmail.com</a>  <br>415-648-7744<br>415-793-3562 cel<br><br><br>"That which makes our task difficult is part of the task."